Mijn beeldhouwatelier in Maurik bezoeken? Dat kan.
Mail of bel voor een afspraak:
info@heleenvanrheenen.nl
06 - 27 37 86 73

Over mij:
In 2007 begon ik met beeldhouwen in Courtesoult. Bij docent Kees Verwey zocht ik een steen uit. Het werd een serpentijn, volgens Verwey best een grote steen voor een beginner.

In die week in Frankrijk maakte ik mijn eerste torso en verraste mezelf en anderen met het resultaat. Daarna volgde ik verschillende cursussen in Nederland, Frankrijk en Italië.

In 2012 vond ik een groot stuk kwartsiet bij een steenhouwerij. Deze steen bleek te hard voor de beitel en dus kocht ik een haakse slijper. Sindsdien deins ik niet meer terug voor harde steensoorten en ben ik groter gaan werken.

Tijdens zomercursussen in Italië bezocht ik Studio Sem in Pietrasanta. Mede door dit bezoek en de beeldhouwlessen van Esther Velzeboer heb ik mijn stijl ontwikkeld. Ik maak onder andere vrouwelijke figuren, realistisch en als de steen het toelaat - blijft een deel in originele staat.

Tegenwoordig gebruik ik ook klei, was & brons, aluminium, hout of cortenstaal voor mijn kunstwerken.

Ik werk graag in opdracht. Lees hier meer over op de homepagina en onder het tabblad opdracht. Het is mogelijk om voor ander materiaal dan brons te kiezen. Heb je een idee? Neem vrijblijvend contact met mij op.